Grootse emoties in de fijnste akoestiek

Wie zijn we?

Antwerp Symphony Orchestra

Het Antwerp Symphony Orchestra is het symfonisch orkest van Vlaanderen, met de vermaarde Koningin Elisabethzaal in Antwerpen als thuisbasis. Het orkest staat onder leiding van chef-dirigent Elim Chan en eredirigent Philippe Herreweghe en brengt concerten op de grootste podia in binnen- en buitenland

Antwerp Symphony Orchestra & Muziekkapel Koningin Elisabeth presenteren

In de klassieke muziekwereld in België zijn er drie belangrijke instellingen die gelinkt zijn door de naam van koningin Elisabeth: de Koningin Elisabethzaal, de Koningin Elisabeth Muziekkapel en de Koningin Elisabethwedstrijd. Als residentie-orkest van de Koningin Elisabethzaal is het Antwerp Symphony Orchestra verheugd om samen met de Muziekkapel dit Elisabethweekend te kunnen presenteren waarbij een winnaar van de Elisabethwedstrijd centraal staat.

Antwerp Symphony Orchestra nodigt uit

Elk jaar ontvangt het Antwerp Symphony Orchestra internationale orkesten met wereldfaam in de Koningin Elisabethzaal.

Antwerp Symphony Orchestra op locatie

In het binnenland speelt het Antwerp Symphony Orchestra elk seizoen, naast zijn Antwerpse thuisbasis de Koningin Elisabethzaal, ook in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Limburg en Brussel.

Antwerp Symphony Orchestra presenteert

Het Antwerp Symphony Orchestra biedt met het Antwerps Jeugdorkest (AJO) en Youth Orchestra Flanders (YOF) de aanstormende generatie jonge talenten (15-26 jaar) de kans om orkestervaring op te doen in een professioneel kader.

Cofena-reeks

Koninklijke concertorganisatie Cofena vzw organiseert jaarlijks zes klassieke concerten in de Koningin Elisabethzaal.

x
x